vineri, 15 august 2014

558. Cartea a ajuns la prieteni: „Alergând după o himeră” - de Tudor Cicu


După semnalarea cărții mele de către poetul și prietenul buzoian: Ștefan Teodor Cabel (pe blogul acestuia și facebook), iată, conu Ion Lazu (poetul, scriitorul, publicistul...) scrie pe al său blog: 

A APĂRUT O NOUĂ CARTE A SCRIITORULUI PRIETEN TUDOR CICU:
              „Alergând după o himeră”, EDITURA RAFET, 2014

<<Această frumoasă și suplă carte de eseuri (163 pagini), dăruită mie cu autograful autorului: „Poetului și prietenului Ion Lazu - Pentru admirația ce o am față de una dintre scrierile sale ”Himera literaturii”, citită și... comentată în această carte, în alergările mele după o altă ”himeră” a vieții... și spre a-i confirma că ”amintirile” totdeauna, clădesc o altă lume. Cu drag, autorul:  Tudor Cicu, 11aug.2014”.
Cartea are un ”Cuvânt înainte” (despre ”Himera literaturii - confesiuni în dialog epistolar” de Ion Lazu și Ion Murgeanu...ed. Curtea Veche, 2007... ”memoriile lor ne provoacă și nouă amintiri magice”..)  și este structurată în trei secțiuni: Alergând după o himeră (desigur, himera literaturii, ne asigură autorul, care face comentarii asupra textelor noastre, pe parcursul unei expediții în Grecia, pe urmele lui Heracles, care punea la cale uciderea Himerei; este secțiunea cea mai amplă, cuprinzând 107 pagini. A doua secțiune, de 28 pagini, este dedicată poetului Ion Gheorghe, iar ultimul capitol, despre ”Portretul lui Eminescu, cel răpus de boala singurătății veacului său”, încheie această carte de eseuri a poetului Tudor Cicu. O reușită din toate punctele de vedere. Amintesc faptul că fragmentele despre Himera literaturii au post publicate pe blogul de scriitor al poetului Tudor Cicu și preluate imediat, copy/paste,  pe blogul acesta.
Texte incitante, căci e vorba în fond despre soarta literaturii noastre și a actanților ei - în anii negri ai comunismului, dar și mai recent, când interesul pentru ”slova de foc și slova tipărită” (Arghezi)  a căzut, vai!, în deriziune...>>

                           (preluare de pe blogul lui Ion Lazu: azi 15 aug. 2014)






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu