miercuri, 6 iunie 2012

173. Cronica acestui anotimp... (IV)

România la răscruce? (pamflet)


  1. De parcă nu era de ajuns, că la noi şcolile sunt adevărate jungle (numai în ultimele trei luni au fost înregistrate cca. 4000 de situaţii ce numai jungla le poate găzdui), colac peste pupăză, înregistrăm un dezastru la bacul olimpicilor. Ce-i drept, olimpicii apăruseră ca ciupercile după ploaie, că tot plouă de o lună încoace. Iar vremea, boceşte dezastrul mioritic al unui popor întreg. Urmaşii elevilor lui Marius Chicoş Rostogan, cred că tematica a fost foarte grea. Nu era mai uşor să fi procedat ca în vestita schiţă caragelianaă, domnule Ministru al Educaţiei? Nu te mai contesta nimeni. Şi, la o adică, de ce n-au fost lăsaţi bieţii olimpici, cu fiţuici, mobile şi fără camere? Că doar prin plagiat (copiat la bună vedere) unii şi-au luat licenţe şi cât p-aci să ajungă ditamai  miniştri! E drept că 900 de olimpici ar fi umplut ţara de medalii, hai 100 de olimpici cum zicea un purtător de cuvânt al breslei, dar ce mai contează la o ţară la care Ceauşescu ne învăţa cum făta o scroafă câte 12-14 purcei în loc de unul, cum dădea hectarul 6-12 mii de kg. grâu la ha., fiindcă se descoperise în România nu numai firul de grâu purtător de 12-14 spice pe tulpină, dar şi tupeu cât şoriciul scroafei care tocmai fătase un avorton.
  2.   O fiică de ministru (fata lui Dijmărescu) a fost răpusă de prea multă muncă pe undeva prin Japonia. Sincere regrete pentru necazul familiei. Cum n-o fi înţeles Traian Băsescu, că putea rezolva cerea FMI prin muncă? Poate că, astfel, acum eram un popor de cca. 12 mil. în loc de 18,5 şi ne era, şi nouă, mai bine! I se îndeplinea astfel şi dezideratul cu care pornise val vârtej spre Cotroceni: Să trăiţi bine! În traducere liberă: Să tropăiţi în urma mea bine! Lăsând gluma la o parte, vă îndemn să aveţi grijă de voi dragilor, fiindcă pe nimeni altcineva nu-i interesează şi ce se întâmplă cu soarta voastră după atâta muncă. Şi, au mai fost cazuri de decese, având la origine această epuizare prin muncă prelungită la extreme.
  3. Deşi e criză în Europa, premierul Ponta a găsit soluţii în Romănia. Asta da premieră! Ori ni se pregăteşte ceva a la Hitchcok? La vremuri noi, regizori noi. Utilizarea fondurilor restructurale şi de coeziune, au scos multe ţări din pacostea asta de criză de au cunoscut şi creşteri economice. Noi, fiind pe ultimul loc la această absorbţie şi atragere a fondurilor, nu putem vorbi, încă, despre o astfel de cauză nobilă. La acest capitol suntem de acord cu verdictul pus: în Romănia, Lenea e cucoană mare.
  4. Despăduririle şi înflorirea transporturilor cu mijloace auto, democraţia prost înţeleasă în ţara noastră este factorul care a generat excesivitatea ploilor şi au condus la inundaţii tot mai pustiitoare. De fapt, inundaţiile reprezintă nota de plată a unor astfel de exagerări a populaţiei lăsată într-o democraţie de cumetrie. Şi, se mai spune, că la nunta vreunei mirese, dacă plouă, e pentru că mireasa a mâncat din oală, direct cu polonicul. Păi la cât s-a furat şi mâncat din resursele ţării (şi, nu numai cu polonicul ci direct din cazanul şi visteria ţării) nu-i de mirare că ni se întâmplă, ce ni se întâmplă.
  5. Să luăm aminte şi la protestul copiilor de 1 iunie. „Lăsaţi copiii să vină la mine”- a zis Iisus. Să fi devenit noua societate postrevoluţionară, făţarnică de-a dreptul, de nu-şi mai ascultă din când în când copiii? Că, de bătrâni, am scăpat uşor tăindu-le pensiile, luându-le medicamentele, închizându-le spitalele, opărindu-i la cozile interminabile chiar şi atunci când vor să-şi plătească impozitele către stat. Şi, au înţeles şi ei, că şi de vor protesta în continuare, cum au mai făcut-o, tot nu-i mai ascultă cineva. La asta a contribuit şi magul poeziei ce tocmai i s-a ridicat un bust în grădina Icoanei, punându-le pecetea de povară grea. Ca să vezi, ce s-a vrut şi ce a ieşit!
  6. În Romănia „Falca” subţire cu lux se ţine. Unii dintre cititori, ar crede că vom scrie ceva în sens S.F. Pesemne aşa şi-a dorit „Familia Falcă”, crezând că acest popor este prost din naştere. La asta (fie vorba între noi), intervine şi unii reprezentanţi ai PDL. Doar cioara, are puii cei mai frumoşi, după cum se ştie! Numai că... familiile acelea cu mulţi copii, arătaţi şi la TV, trăind într-o sărăcie lucie (unii dintre ei nu ştiu nici ce-i aceea o portocală, încă n-au auzit de ea), îi vor urmări prin îngerii lor, inclusiv dacă la o căutare justiţiară, se vor ascunde şi în gaură de şarpe.
  7. România e la răscruce: între raiul mioritic dumnezeesc şi iadul mocirlos al dezmăţului satanic. Citim de 5 euro pe an şi un sfert din populaţia României nu a mers vreodată la bibliotecă. Suntem pe ultimul loc şi la capitolul: cartea. Nu era de ajuns că în spitalele din România se aranjează afaceri necurate! Toţi vedem cum România sub Traian Băsescu, a luat-o razna de tot. Păcat că acest popor n-a crezut-o nici în 89, nici în 2007, pe piţigăiata casandră numită Doina Cornea, care profeţea (mai ales în 2007) ce rău ne va fi sub acest preşedinte însemnat ca spânul ăla din Harap-Alb. Am devenit ţara maneliştilor care aruncă cu banii, în ritmul anunţurilor făcute pe la cursele rodeo, râzându-le în faţă eminenţilor care şi-au „pierdut” vremea prin Facultăţi cu renume. Cultura a murit, trăiască maneaua?! Păi, iată domnilor olimpici, că se poate şi fără BAC, la ce vă mai văitaţi atâta. Dumnezeu îţi dă, dar nu-ţi bagă şi-n traistă.     


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu