miercuri, 23 mai 2012

164. Cronica acestui anotimp (La noi şi praful este politic)




  1. Codruţa Kövesi acuzată de plagiat?! Haida-de! Uite pe mâna cui a fost dată Procuratura Generală! S-a strecurat bine, fata tatii, pentru că marinarul şef care veghea la cârma ţării era ocupat cu piraţii. Uite cine râdea de cei doi miniştri propuşi la Educaţie şi li se cerea capul, pe motiv de plagiat? Iar PDL continuă să-l ironizeze pe Ponta (şi asta), pentru că pentru prima dată şeful statului e somat să stea departe de Consiliul Europei de la Bruxelles. Nu de alta (spunem noi) dar, după ce fetele de la gimnastică au cam luat totul, Traian Băsescu nu are pentru ce mai concura. Poate la inele cu cătuşe, când s-or inventa. Oare cum s-o fi sfârşit istorisirea cu Sindbad marinarul din „O mie şi una de poveşti”?

  1. În România „care ne ocupă tot timpul” sunt (se aude) 5 mii de condamnaţi daţi dispăruţi. Jocul de-a baba-oarba e la modă în Poliţia Română. Nemţii, numai în 4 ore de la consemn, l-au prins pe Sile Cămătaru în Germania. De unde se vede, că tragem cu ochiul la copiat, dar de învăţat, tot nu învăţăm nimic.

  1. Băieţii deştepţi sunt de azi înainte pe bară (sau aşa se zice, pe acolo pe sus). Nici nu i-a strâns bine cu uşa d-l ministru Chiţoiu şi ăştia au şi început să chiţăie. Simt capătul funiei sau li se clatină scaunele sub picioare.  Până la urmă se vor rezolva, într-un fel, lucrurile. Ca şi în cazul băieţilor deştepţi care au pus mâna pe licitaţiile fabricaţiei de medicamente şi acum scot pe piaţă aceleaşi medicamente la un preţ mult mai mic. Doi bani dai, doi bani face. Dar, se uită că au substanţa activă mult mai mică, dăm vina pe bolnavii care nu răspund la medicamentaţie. Şi, ca întotdeauna, mortul e de vină.

  1. Traian Băsescu susţine Gazele de şist, spunând că nu e nici-un risc major. După Ceauşescu, care se pricepea la toate, iată că Băsescu nu-l contrazice nici în ziua de azi. Dintre cei 18 milioane şi ceva de români, Băsescu este cel mai optimist român. Are convingerea că „şi anul acesta vom avea creştere economică”. Ceva îl contrazice însă: viaţa tot mai proastă a populaţiei. Parcă ar vorbi despre creşterea viermilor de mătase, cu frunzele duzilor care nu mai există decât ici-acolo, prin ogrăzile ţăranilor noştri furaţi şi umiliţi. Anul acesta avem parte şi de o invazie de ţânţari (pentru că autorităţile sunt prea preocupate cu alegerile, în loc să dea cu ce trebuie împotriva lor). Deci, bănuiam noi că după căpuşe, mai trebuie să urmeze şi altceva!

  1. Focuri de armă în capitală! Nu-i prima oară când auzim astfel de ştiri. Vestul sălbatic s-a mutat în capitala României. Dar, România toată-i un vest sălbatic după revoluţia din 89. La şcoală e ca pe maidan (ca să ştie tot poporul despre minunile demne de maidanul şcolilor româneşti, filmuleţele sunt postate pe internet. Păi cum vine asta? Până mai ieri-alaltăieri, Funeriu se lăuda cu reforma sa din învăţământ. Vedem şi noi unde a dus învăţământul acest hocus-pocus cu pixelii loviturii unui copil de către preşedintele în exerciţiu. De altfel, hăhăiala preşedintelui aflat în America, acoperă disperarea celor plecaţi să slujească pe unii şi alţii pentru un dolar în plus. O ştire din Adevărul: „satele din Bulgaria rămân fără locuitori”. Ne-au prins şi aici bulgarii din urmă?

  1. Elena Udrea a mai primit un bobârnac peste gura care i-o cam lua pe dinainte atunci când ne explica ea cum noi toţi n-am fi decât „urmaşii lui Traian”. Iată că nu mai suntem un popor venit din coasta lui Traian. Ci romanii sunt urmaşii tracilor. După ce Troia fusese cucerită de greci (toţi cei care citisem Eneida lui Vergiliu), ştiam cum Eneea împreună cu un grup de troieni au plecat spre ţinuturile Italiei de azi şi au înfiinţat cetatea Roma antică. Eneea venea din Troia, care era un ţinut populat de traci. Continuitatea noastră ancestrală în această zonă a fost , deci, rezolvată. Noi ne tragem din poporul primordial al Europei: arienii, cei care populau teritoriile din jurul bazinului Mării-Negre. Ce vulturi am fost şi ce stăncuţe am ajuns!

  1. Conform Constituţiei, art. 80 pct.1: preşedintele e garantul ţării (cel care ne reprezintă). Acest viciu al Constituţiei ne va da încă multe dezbateri de acum încolo. Problema este, dacă parlamentarii au dreptul să treacă prin Parlament orice. Octavian Paler spunea mai demult că la noi praful este politic. Acum vedem şi noi, praful s-a ales de politica noastră. Mai nou, auzim la TV: votaţi! numai ca România să nu se simtă între „mârlan” şi „cârlan”. Între postul TV B1 a lui Turcescu şi Antena 3 a lui Gâdea, e precum se auzea într-un metrou bucureştean, de la o piţipoancă d-alea: „Nu vreau, fată, să mai vorbesc cu el că are prostia contrazicerii”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu