miercuri, 30 mai 2012

169. Cronica acestui anotimp... (III)



Pentru cine se pregătesc scenariile tupeiste (pamflet)

  1. Sever Voinescu spune că guvernul Ponta nu e în stare să gestioneze economia. Şi eu cred că dacă guvernul ăsta nu reuşeşte în 30 de zile, să facă minuni cu Economia, să o spună în clar, spre liniştea lui Voinescu. E bine că Voinescu nu tace precum ancestrala mioriţă. Dar, să taci atâţia ani, cât guvernele 1-5 Boc au distrus economia şi să nu-l chemi la bară să dea socoteală pentru ce a făcut, nu pentru ce ne promisese că o să facă, mi se pare că Voinescu e gripat rău şi trebuie urgent spitalizat. Dar, şi atunci, mă tem că-l vom auzi de pe pat de spital: „Bă! Mie mi se rupe!”
  2. Se spune (o fi şi adevărat?) că una din grijile doamnei Merkel la o cină de taină, a fost problema fondurilor restructurale, recuperarea şi reorientarea lor către Grecia pentru salvarea situaţiei acesteia. O vorbă care a produs deja primele unde seismice ale unui preconizat cutremur. Din moment ce preşedintele Băsescu ne-a asigurat că „România e pregătită” pentru un astfel de cutremur, noi ce să înţelegem? Că va fi de gradul 4-5 şi vom depăşi această situaţie, sau de gradul 7-8 şi va lovi din nou insulele indoneziene ori pământul Japoniei, fiindcă aşa suntem noi: privelegiaţii lui Dumnezeu? Că, dacă tot s-a vorbit de România, ca fiind profeţită „Grădina lui Dumnezeu”, de ce ne-am frământa! Sau Merkel joacă un fel de poker cu inimile oamenilor şi merge la cacialma?
  3.  Singurul român care nu riscă puşcăria (dintre miniştri) este Adrian Năstase, supranumit Bombo şi despre care actorul Gheorghe Dinică spunea: „Şi dacă ramuri bat în geam/Şi voi votaţi cu Bombo/Îmi bag ceva în el de neam/Şi-o să mă mut în Congo”. „Un scaun pentru salvarea lui Bombonel”, titra TVB1. Nu-i rău, dar măcar să fie cel electric, pentru că are tot ce-i trebuie pentru a face faţă la toate. Cine mai ieri alaltăieri, paria o copeică sau un peny, în această chestiune? Ăla chiar se juca cu şoseaua deasupra capului, inclusiv cu harta României, călărind Bulgaria – neiertător – în toate!
  4. Monica Macovei, în alt scenariu, despre Ponta: „Premierul Victor Ponta a creat o schemă pentru a-şi scăpa colegii de partid de răspundere penală şi ar trebui să demisioneze” (şi asta spusă franc, într-o conferinţă de presă). Eu aş fi aprobat-o: De acord! O să cerem poporului să vă pună pe dvs! Veţi începe prin a-i băga la puşcărie pe cei care au guvernat vreme de 4-5 guvernări Boc? Că n-a ajuns ţara asta în halul în care e, din cauza lui Ponta, să fim serioşi! Şi, dacă ar fi zis da, intram şi în greva foamei pentru cauza macovească. Aşa că, lasă-ne... lasă-ne...!
  5. Stă şi ceasul când se vorbeşte de Sorin Ovidiu Vântu. Vântu e acuzat de delapidare şi spălare de bani. Ei, bine! SOV a spălat peste 5,4 mil. de dolari (aşa se vorbeşte acum despre falimentul FNI). Credem că, din scaunul lui cu rotile, SOV nu pare haiducul din Panait Istrati, dar, şmecherul hârşit gen Ahab din Moby Dyk, tot este, din moment ce peste oceanele şi mările planetei i s-a dus... ca vântu‘ şi ca gându‘ numele.
  6. Uite, nici OTV nu intră (de exemplu) la puşcărie. Atenţie CNA! Aţi evaluat corect cele 14,6 lei, taxe de judecare? Nu de alta, că tot n-o să le plătească... Până şi fostul cârcotaş Şerban Huidu, care nu dă doi bani pe legile circulaţiei, se pare că a trecut cu arme cu tot, de partea OTV-ului. Un prieten de la ţară, îmi scrie pe e-mail: „Au început şi cloştile de pe ouă, să se ridice în sus şi să se mire despre tot ce se petrece în ţara asta. Pe bune! Nu glumesc. Am poze doveditoare cu cele puse pe ouă de raţă”. Să ne mai mirăm? Că nici nu mai ştii pe ce canal (ori) canală, vine blestemul neamului acesta românesc.
  7. Dacă vom mai fi în continuare ţara care îşi dă singură pumni, KO nu va fi mult întârziat. Şi, atunci? Ne vom bucura, la o astfel de izbândă, sau ne vom căra şi noi pumni şi „vai nouă”? Unul dintre arbitri, doamna Kövesi în persoană, va ridica de câteva ori ciocănelul cu care loveşte de atâta timp în soclul Destinului Justiţiei, atentă la Ochiul şi Timpanul dinspre Cotroceni, pentru a nu rata clipa când va trebui să bată şi gongul cel mare. Ca după asta, să putem zice mulţumiţi: Am trăit în „epoca de aur”, am văzut şi „realizărili” din epoca ţepelor trase în popor, oare ce va mai urma în ţara în care scenariile de aici şi de aiurea, au tot mai mult tupeu? 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu